Coaching

B Brave Weerbaarheid wil zich duidelijk onderscheiden. Niet alleen door haar opleidings- en scholingsniveau, maar vooral ook door een duidelijke visie en werkwijze die zich kenmerken door zaken als gelijkwaardigheid, persoonlijke aandacht en compassie: op maat gemaakte coaching die precies daar aan sluit waar het nodig is.

Coaching bij B Brave Weerbaarheid richt zich op persoonlijke groei, bewustwording, het aanleren en hanteren van vaardigheden en gedragsalternatieven, het ervaren van eigen kracht en het (her)ontdekken, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden.

B Brave Weerbaarheid werkt middels coaching met u aan doelen die in samenspraak met u worden omschreven. Dit is mogelijk op het gebied van persoonlijke ontwikkeling of zakelijk inzicht binnen teams en/of bedrijven. Het traject omvat gestructureerde en gerichte interactie waarbij gebruik wordt gemaakt van een breed scala aan passende werkvormen en technieken die op maat worden gemaakt en dus helemaal toegespitst zijn op uw situatie.

B Brave Weerbaarheid biedt coaching aan, zowel op groepsniveau als individueel in een één op één setting.

Thema's rondom coaching

Een greep uit de coaching thema’s binnen het aanbod voor individuele en groepscoaching zijn:

Rouw en verlies
Een ingrijpende ervaring kan je leven veranderen. Verlieservaringen zijn pijnlijk en omvatten veel meer dan het daadwerkelijk verliezen van iets of iemand die nabij is.
Verlies betekent verandering, is iets wat niet meer weggaat. Het wordt onderdeel van het leven dat je leidt en zal dat blijven. De wijze waarop je met het verlies omgaat, het een plekje kunnen geven en onderdeel van jezelf kunnen laten zijn, dat is waar deze coaching zich op richt.

Stigmatisering
Deze coaching richt zich op mannen en vrouwen, jongens en meisjes die te maken hebben met psychiatrische problematiek. Leven met een rugzak, het welbekende etiketje op je voorhoofd. Hier heb je niet om gevraagd, maar je voelt je gebrandmerkt. Hoe ga je om met het dagelijks leven en met de ander, de maatschappij die veroordelend kan zijn.

Verzuim
Deze vorm van coaching richt zich op herstel, de weg om terug te keren naar je huidige werkplek of misschien het vinden van een nieuwe werkplek. Het hervinden en behouden van de eigen regie binnen het werkend leven. Er wordt aandacht besteed aan belangrijke weerbaarheidsthema’s zoals eigenwaarde, trots, zelfvertrouwen, conflicthantering, hulp vragen en het aangeven van je grenzen. Het goed voor jezelf zorgen en verbinding maken met wat je nodig hebt is een voortdurend punt van aandacht.

Persoonlijke effectiviteit en Competenties
Hierbij is coaching gericht op welke persoonlijke vaardigheden je sterk maken in hetgeen je wilt doen of wie je wilt zijn. Een leidersfiguur kan beschikken over kennis, echter de wijze waarop aan zijn leiderschap vorm wordt gegeven heeft echter niets met die kennis te maken. Waar het gaat om is aan te kunnen sluiten bij de ander om het beste uit die ander of een team te halen. Welke competenties zijn aanwezig, wat zijn belemmerende factoren, inzicht krijgen in kwaliteiten en valkuilen, welke vorm van samenwerken heeft effect. Kortom een uitgebreid aanbod waarin je uit wordt gedaagd naar jezelf, de ander en het systeem te kijken.

Voor meer informatie of vragen bel of mail met B Brave Weerbaarheid of klik op één der onderstaande knoppen.

There's a lion in everyone

                                                                                                                                                                                     

E-mail verzonden